Kiderült, ki utazott a Magyar Honvédség balesetet szenvedett repülőgépén

D  US20221229012
2023.02.13. 08:27
Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke utazott azon a repülőgépen, amely az Egyesült Államokban balesetet szenvedett.

A 606-os lajstromjelű Dassault Falcon 7x egy tartálykocsival ütközött az Ohio állambeli Columbus repülőterén – erősítette meg korábban a 24.hu értesülését a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.

A portál a Honvédelmi Minisztérium beszámolójára hivatkozva írt arról, hogy Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy február 1-jén utazott az Egyesült Államokba, hogy találkozzon az Ohiói Nemzeti Gárda vezetőivel, majd továbbutazzon New Yorkba, az ENSZ központjába.

A gép éppen felszálláshoz készülődött, amikor egy földi kiszolgálójárművel ütközött. A Falcon kisebb sérülést szenvedett, közölte a tárca. A baleset körülményeiről és a repülőgépet ért károkról nem kívánt további részleteket elárulni a HM.

Az incidens miatt a honvédség másik Falconját is át kellett vezényelni az Egyesült Államokba. Ez a repülő vitte aztán február nyolcadikán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a soproni kihelyezett kormányülés után Győrből Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába.

(Borítókép: Ruszin-Szendi Romulusz 2022. december 29-én. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport