Meghalt a földrengésben a Magyarországon is népszerű szappanopera sztárja

2023.02.15. 14:01
Emel Atici török színésznő és lánya a törökországi földrengésben vesztette életét.

52 évesen meghalt Emel Atici, a Magyarországon is népszerű Remények földje egyik főszereplője. A színésznő a török–szír földrengésben vesztette életét, holttestére február 13-án találtak rá a mentőalakulatok.

emel-atici-930x620

A Tele1 török portál azt írja, a földrengésben a színésznő lánya is meghalt. A hírt a sorozat készítői közölték.

Mélyen elszomorít bennünket, hogy Emel Atici, a Remények földje című sorozatunk értékes színésznője és lánya, Püryan Atici meghalt az országunkban történt földrengés-katasztrófában

– írták.

Külföldi hírforrások szerint az eltűnt személyek közé tartozik Cansu Dere népszerű szappanoperasztár is, akit a magyarok főleg az Ezel, a Szulejmán és az Elárulva című sorozatból ismerhetnek.

Mint megírtuk, kedden átlépte a 40 ezret a február 6-i török–szír földrengések halálos áldozatainak száma. Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden az államfői kabinet ülése utáni sajtótájékoztatóján közölte: Törökországban legkevesebb 35 418 ember vesztette életét a szerencsétlenségben. Szíriában 5900 halottról tudni.

Erdogan felszólalásában elmondta, hogy a sérültek közül 13 208-at továbbra is kórházban ápolnak. A török katasztrófavédelem (AFAD) adatai szerint 105 505-en sebesültek meg a múlt hétfői földrengések következtében.