Lövöldözés volt egy amerikai bevásárlóközpontban, halott is van

2023.02.16. 06:47
Egy ember meghalt, három másik pedig megsérült a texasi El Pasóban található Cielo Vista bevásárlóközpontban történt lövöldözésben – közölte a rendőrség. A támadás helyi idő szerint szerda este történt.

Két férfit őrizetbe vettek, így már nem fenyegeti közvetlen veszély a lakosságot – közölte Peter Pacillas rendőrfőnök nem sokkal a lövöldözés után.

„Nagy volt a káosz, az emberek menekültek, amerre láttak. Nagyon megijedtek” – mondta Robert Gómez rendőr őrmester. Két férfit válságos állapotban szállítottak kórházba – erősítette meg az egészségügyi intézmény a CNN értesülését. A harmadik sérült állapota, akit Gómez szerint szintén kórházba vittek a mentők, nem tisztázott.

A bevásárlóközpont közvetlenül szomszédos egy Walmarttal, ahol 2019-ben 23-an haltak meg és közel kéttucatnyian megsebesültek egy lövöldözésben. A 24 éves fegyveres a múlt héten egy vádalku keretében 90 vádpontban vallotta magát bűnösnek.

Idén eddig több mint 70 tömeges lövöldözés volt az Egyesült Államokban a Gun Violence Archive szerint. Ezalatt azokat az erőszakos cselekményeket értik, amelynek során négy vagy több ember megsérült vagy meghalt, a támadót nem számítva, írja a CNN.