Rejtélyes halált halt az oroszokkal találkozó külügyminiszter

GettyImages-1228314642
2023.02.22. 06:43
Belarusz volt külügyminisztrere a saját kezével vetett véget az életének, néhány nappal azután, hogy visszatért Vlagyimir Putyin orosz elnök tisztviselőivel folytatott találkozójáról Örményországból – derül ki egy új jelentésből.

Tavaly ősszel, 64 éves korában váratlanul meghalt Uladzimir Makej, aki 2012-től haláláig látta el a tárcavezetői tisztséget Belaruszban. A hatóságok akkor nem közölték halálának okát, a korábban megjelent sajtóhírek szerint szívrohamban halt meg.

A Nasa Niva független belorusz média négy egymástól független forrásra hivatkozva most viszont arról írt, hogy a liberális beállítottságú Makej négy nappal az örményországi csúcstalálkozón való részvétele után öngyilkos lett, írja a The New York Post.

Makej a barátai szerint fájdalmasan feldúlt volt az általa vezetett kurzus összeomlása miatt

– jelentette a Nasha Niva, hozzátéve, hogy a politikushoz közel állók nem hiszik, hogy a férfit meggyilkolták.

A hírportál szerint Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök arra törekedett, hogy leváltsa Makejt, aki 2012 óta a legfőbb diplomatája volt. Az nem volt világos, hogy az elnök Moszkva utasítására akart-e új embert kinevezni a minisztérium élére.

(Borítókép: Vlagyimir Makej 2020. szeptember 2-án Moszkvában. Fotó: Russian Foreign Ministry Press Service / Handout / Anadolu Agency / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport