Fia szeme láttára lőttek meg egy nyomozót Észak-Írországban

2023.02.23. 21:45
Három férfit tartóztattak le egy magas rangú észak-írországi nyomozó meggyilkolásának kísérletével összefüggésben.

John Caldwell nyomozó főfelügyelőt szerdán többször is meglőtték fia és több gyerek szeme láttára egy sportkomplexumban szerdán − írta meg a CNN

Simon Byrne, az észak-írországi rendőrség (PSNI) rendőrfőnöke elmondta, hogy a letartóztatott férfiak 38, 45 és 47 évesek, és a rendőrség jelenleg is kihallgatja őket.

Caldwellre szerdán a Tyrone megyei Omaghban álarcos férfiak többször rálőttek, miközben fiával együtt focilabdákat rakott be az autójába − közölte Mark McEwan, az Észak-írországi Rendőrség (PSNI) rendőrfőnök-helyettese a médiával.

Két fegyveres közeledett, és úgy véljük, mindketten több lövést adtak le. John rövid ideig futott, majd a földre esett. Amíg a földön feküdt, a fegyveresek tovább lőttek rá

− ismertette a támadást McEwan.

A lövöldözés egy zsúfolt helyen történt, ahol gyerekek voltak a közelben – tette hozzá McEwan, és hogy „sok fiatalt és gyereket láttunk, akik rémülten futottak, hogy biztonságba kerüljenek”. Caldwell továbbra is „kritikus, de stabil állapotban” van, miután kórházba szállították.

A rendőrség gyilkossági kísérlet miatt indított nyomozást, és szemtanúk jelentkezését kéri. „A nyomozás korai szakaszban van. Úgy véljük, hogy a fegyveres egy sötét kisautóval távozott, amelyet később kiégve találtak meg” − mondta el McEwan a BBC Radio Ulster rádiónak.

Azt is elmondta, hogy „elsődlegesen az erőszakos, szakadár köztársaságpártiakra összpontosítunk” a nyomozás közben, kiemelve az Új IRA nevű csoportot, amely Lyra McKee újságíró 2019-es meggyilkolásáért felelős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport