Lövöldözésről tudósított két amerikai újságíró, amikor lelőtték őket

2023.02.23. 09:34
Két, fegyveres gyilkosságról tudósító újságírót lőtt le egy fegyveres szerdán a floridai Orlando közelében. Egyiküket megölte, a másikat megsebesítette. Később egy közeli házban halálos lövést adott le egy 9 éves kislányra, akinek megsebesítette az édesanyját is.

Orange megye seriffje, John Mina elmondta, hogy a 19 éves gyanúsítottat, Keith Melvin Mosest nem sokkal az után vették őrizetbe, hogy a Spectrum News 13 tévécsatorna stábját, valamint az anyát és lányát megtámadták, körülbelül egy háztömbnyire egymástól, Orlando Pine Hills nevű külvárosában.

A férfit mindkét támadás gyanúsítottjaként vették őrizetbe, és hivatalosan vádat emeltek ellene egy húsz év körüli nő órákkal korábbi megölése miatt is, amelyről a két újságíró éppen tudósított.

A seriff beszámolt arról, hogy a két újságíró a közép-floridai Spectrum News 13 kábeltelevízió munkatársa volt. Hozzátette, a gyanúsítottnál pisztoly volt, amikor őrizetbe vették. A férfi büntetett előéletű, korábban lőfegyverrel elkövetett súlyos testi sértéssel, halálos fegyverrel elkövetett támadással és betöréses lopással vádolták – írta meg az MTI.

Hozzátette, hogy a szerdai lövöldözések egyikének sem sikerült megállapítani az indítékát.

A seriff azt mondta, nem tudja, hogy a két híradósra azért lőttek-e, mert újságírók voltak. Autójukon nem voltak a híradós járműveken szokásos, megkülönböztető feliratok.