18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megszólalt Medvegyev: Egész Ukrajnát el kell foglalni

2023-02-04T095451Z 1176808383 RC2E7S9VCEYS RTRMADP 3 UKRAINE-CRI
2023.02.24. 11:17 Módosítva: 2023.02.24. 11:17
Oroszországnak el kell érnie a „különleges hadművelet” összes célját, és el kell jutni Lengyelország határáig – ezt írta Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese.

Medvegyev az invázió kezdetének egyéves évfordulója alkalmából posztolt a Telegram-oldalán, és azt írta: Oroszországnak muszáj győzelmet aratnia a „nácizmussal” szemben.

Győzni fogunk […] El fog jönni ez a nap. Visszaszerezzük a területeinket, és megvédjük a népünket, akik éveken át szenvedtek a népirtásoktól és a tüzérségi csapásoktól

– írta.

Hozzátette, hogy szerinte csak ezután következhetnek a háborút lezáró tárgyalások. Azt a tárgyalást viszont nem Zelenszkijjel fogják lefolytatni (ha – mint írta – ő egyáltalán életben lesz még akkor), hanem azokkal a „tengerentúli” döntéshozókkal, akik az ukrán elnököt is irányítják, és akiknek a célja az, hogy „meggyengítsék Oroszországot”. 

Medvegyev szerint azonban a nyugatiakkal kötött megegyezés ebben az esetben sem lesz tartós, és Ukrajnában az újonnan létrejövő kormányzat előbb-utóbb ismét konfliktust fog kiprovokálni Oroszországgal. 

Ez az, amit nem szabad hagyni. Ezért fontos, hogy elérjük a különleges hadművelet összes célját. Az országunkkal szembeni fenyegetések határát olyan messzire kell kitolni, amennyire csak lehet, még akkor is, ha ehhez el kell érnünk Lengyelország határát

– írta Dmitrij Medvegyev.

Vlagyimir Putyin 2022 tavaszán csak a Donbász elfoglalását tűzte ki célként, miután a februárban megkezdett invázióval nem tudták elfoglalni Kijevet. A brit hírszerzés szerint mostanra azonban megváltozott a háború célja, és az oroszok szisztematikusan fel akarják őrölni az ukrán hadsereget, ami arra utalhat, hogy nem csak a Donbászt akarják megszerezni. 

Az orosz oldalon harcoló Wagner-csoport vezére, Jevgenyij Prigozsin pár hete arról beszélt: három év kellhet még ahhoz is, hogy elérjék akár csak a Dnyeper folyót. 

Az orosz–ukrán háború fejleményeit pénteken is percről percre közvetítjük ebben a cikkünkben.

(Borítókép: Dmitrij Medvegyev. Fotó: Sputnik / Yulia Zyryanova / Pool / REUTERS / File Photo)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport