A dél-olaszországi hajókatasztrófa több utasát is letartóztatta a rendőrség

2023.02.28. 20:27
Az olaszországi rendőrség három embert tartóztatott le, akiket embercsempészettel gyanúsítanak, miután vasárnap legalább 64 menekült halt meg egy hajótörésben az ország déli partjainál.

Amint arról lapunk már beszámolt, vasárnap hatalmas hajórobbanás volt a dél-olaszországi Calabria partjainál, ahol egy több mint százfős csoportot szállító hajó szenvedett balesetet. Az eset miatt gyásznapot hirdettek Calabria tartományban, ahol hétfőn tovább keresték a partnál történt hajószerencsétlenség áldozatait.

A BBC információi szerint a helyi rendőrség három embert tartóztatott le, egy török, illetve két pakisztáni állampolgárt. A feltételezések szerint a kétszáz embert szállító hajón nagyrészt afganisztáni, pakisztáni, szomáliai, szíriai, iraki és iráni menekültek utaztak.

A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a végső halottak száma meghaladhatja a száz főt is.

A rendőrség állítása szerint körülbelül 8000 eurót (több mint 3 millió forintot) kértek a menekültektől a hosszú útért. Az eddig megtalált áldozatok koporsóit egy crotonei sportcsarnokban helyezték el – a fiatalabb áldozatok kis fehér koporsóit és a felnőttek barna koporsóit –, hogy az emberek leróhassák kegyeletüket. Legalább 12 gyermek, köztük egy csecsemő van az áldozatok között.