Meghalt Tom Sizemore

afp.com-20061106-PH-PEN-72356596GS046 Paramount Van-highres
2023.03.04. 06:14

Tom Sizemore agyi aneurizma következtében agyvérzést kapott február 18-án Los Angeles-i otthonában, és eszméletét vesztette. Miután rátaláltak, hívták a 911-et, és egy helyi kórházba szállították a színészt, ahol kritikus állapotban az intenzív osztályra került, és azóta kómában volt.

Az orvosok február végén közölték a családjával, hogy nincs remény, már nem ébredhet fel a kómából. Charles Lago, a színész menedzsere pénteken megerősítette a CNN-nek, hogy a 61 éves Tom Sizemore álmában, békésen halt meg, két fiával és testvérével, Paul Sizemore-ral az oldalán.

Mélyen elszomorít a testvérem, Tom elvesztése. Mindenkinél nagyobb hatással volt az életemre. Tehetséges volt, szellemes, adakozó, tele volt szeretettel, történeteivel pedig mindenkit szórakoztatott. Döbbenetes, hogy nincs többé, nagyon hiányzik

– mondta Paul Sizemore, a színész testvére.

Hollywood kemény fiúja

Tom Sizemore 1961. november 29-én született Detroitban, később pedig azzal szerzett hírnevet magának, hogy kemény fiúkat alakított Hollywoodban.

Összesen több mint kétszáz filmben és sorozatban szerepelt, többek között olyan kiváló alkotásokban, mint a Ryan közlegény megmentése, A Sólyom végveszélyben, a Született július negyedikén, a Született gyilkosok, A Bosszú börtönében, a Tiszta románc, a Pearl Harbor, A vörös bolygó, Az 57-es utas, az Ilyen a boksz vagy a Szemtől szemben.

Az 1994-ben bemutatott, Wyatt Earp című filmben nyújtott alakításával sokak elismerését kiváltotta, majd ezt követte 1998-ban Steven Spielberg második világháborús eposza, a Ryan közlegény megmentése, amely Tom Sizemore legismertebb szerepe volt, a  közelmúltban pedig feltűnt a netflixes Cobra Kaiban is egy epizód erejéig.

Problémák a magánéletben

Sokáig gondjai voltak a kábítószerrel, 2003-ban pedig elítélték családon belüli erőszakért. Függőségéről őszintén vallott Larry Kingnek  2010-ben, elmondása szerint kokain-, heroin- és metamfetaminfüggő volt.

Később egy interjúban kérdezték tőle, hogy habozott-e, amikor elfogadta a Barbee rehab című sorozat főszerepét.

„Volt bennem kétely, de annyira bolondos volt a sorozat, és egyáltalán nem olyan, mint a rehabilitáció, hogy elfogadtam az ajánlatot”  – mondta Sizemore 2022-ben, aki arról is beszélt akkor, hogy két film különösen nagy hatással volt rá. Az Óz, a csodák csodája még gyerekként, a Taxisofőr pedig már tinédzserként.

Több mint két hónapon keresztül minden héten megnéztem a Taxisofőrt, amikor a mozikban játszották, összesen egymást követő tizenegy héten. Akkor kezdtem el rajta gondolkodni, hogy bármi is az, amit a képernyőn tesznek, én is részese akarok lenni

– mondta Tom Sizemore.

(Borítókép: Tom Sizemore 2007. május 8-án. Fotó: Frazer Harrison / Getty Images North America / Getty Images / AFP)