Negyven gyerekkel zuhant a mélybe egy busz a francia Alpokban

2023.03.05. 10:49
Szombaton szakadékba zuhant a francia Alpokban egy busz, amely mintegy 40, általános iskolás korú gyermeket szállított. A balesetben sokan megsérültek.

A balesetről az Associated Press hírügynökség számolt be. Azt írták, hogy az incidens a francia Alpokban, Corps település közelében történt.

Az AP szerint a busz egy szakadékba zuhant, és az utasok közül többen is megsérültek. A helyi sajtó egy videót is közzétett az incidensről és az azt követő mentésről. 

Fabien Mulyk, Corps polgármestere azt mondta, hogy 18 kiskorút és egy felnőttet láttak el enyhébb sérülésekkel.

A legsúlyosabb sérüléseket a két sofőr szenvedte el, őket még most is kórházban kezelik.

A városvezető szerint a balesetet valószínűleg az okozta, hogy a busz vezetőjének „egészségügyi problémája” volt (vagyis elképzelhető, hogy rosszul lett a volán mögött). Helyi tisztviselők szerint az időjárás tiszta volt a baleset idején, hó vagy jég sem volt az utakon. A francia hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy megállapítsák a baleset pontos okait. 

A kiskorúak többsége azért is úszhatta meg könnyebb sérülésekkel a súlyos balesetet, mert a beszámolók szerint

az összes gyermek biztonsági öve be volt kötve.  

A brit Daily Mirror a francia sajtó alapján azt írja, hogy a kiskorúak egy táborból tértek vissza Grenoble-ba. A lap emlékeztetett arra is, hogy ugyanezen az útvonalon történt egy másik súlyos buszbaleset 2007-ben, amelyben 26 lengyel állampolgár meghalt.