Pánik Olaszországban, utcára rohantak az emberek a földrengés után

2023.03.09. 18:40
Földrengés rázta meg csütörtök délután a közép-olaszországi Umbria tartományt.

Az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) szerint a 4,4-es magnitúdójú földmozgás fészke Perugia megyében volt, Umbertide település közelében, tíz kilométer mélységben.

„A földrengés helyi idő szerint 16:05-kor következett be. A lakosok az utcára rohantak, miután érezték a rengést. A tűzoltósághoz számos bejelentés érkezett” – mondta Luca Carizia, Umbertide polgármestere az Ansa olasz hírügynökségnek.

Az olasz katasztrófavédelemnek egyelőre nincs tudomása sérültekről, esetleges halálos áldozatokról vagy jelentősebb károkról.

A helyi sajtó közlése szerint Perugia városának egyetemét, óvintézkedés gyanánt, bezárták. Az épületeket – a többi között az iskolákat és kórházakat – most átvizsgálják esetleges károk után kutatva.

1997-ben 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Umbria és Marche tartományokat, akkor 77 településen mintegy 9000 épület szenvedett károkat, köztük az Assisi Szent Ferenc-bazilika. Tizenkét ember vesztette életét a romok alatt, illetve szívinfarktus következtében – írja az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport