2024. június 19. 15:00
Horvátország 2
Albánia 2
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország 2
Magyarország 0
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00 ÉLŐ
Skócia 1
Svájc 0

Elvitt egy egész hidat a sodrás, a földrengés után most árvíz pusztít Törökországban

GettyImages-1473678340
2023.03.15. 13:52
A földrengés után árvíz sújtja Törökországot. Adiyamanban a földrengés áldozatainak lakhelyéül szolgáló sátorvárosokat elöntötte az eső. A török sajtó értesülései szerint eddig legalább öten, köztük egy gyermek is életét vesztette. Meghökkentő felvétel készült arról is, ahogy a sodrás leszakít egy hidat.

A török Adiyaman és Sanliurfa városát sújtó heves esőzések árvizeket okoztak. Az árvízkatasztrófában Sanliurfában négy, míg Adiyamanban egy ember vesztette életét. Süleyman Soylu belügyminiszter elmondása szerint a halottak között egy másfél éves gyermek is van.

A CNN TÜRK meteorológiai tanácsadója, Orhan Sen hangsúlyozta, hogy a legveszélyesebb nap a szerdai, és a meteorológia narancssárga kódú figyelmeztetést adott ki Adiyaman, Diyarbakir, Elazig, Malatya, Mardin és Sanliurfa városokra a várható heves esőzések miatt.

Adiyamanban és Sanliurfában, ahol földrengések okoztak pusztítást, áradások voltak.

Adiyamanban a földrengés áldozatainak lakhelyéül szolgáló sátorvárosokat elöntötte az eső. Az utcákon áll a víz, a járművezetők alig tudnak közlekedni az utakon. Néhány autó elakadt a vízben.

A járás egyetlen összekötő hídját Subası és Taskale falvak között a Sincik járásban lezárták a járműforgalom elől, amikor a patak kiáradt. A patak túlfolyása következtében a híd összeomlott.

Sanliurfában a heves esőzések miatt több száz házat és járművet öntött el a víz. Az Eyyübiye Oktatási és Kutató Kórházat elöntötte a víz, és a városban szünetelt az oktatás. A város számos negyede még mindig megközelíthetetlen.

(Borítókép: Hakan Akgun / dia images / Getty Images)