18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kegyetlen gyilkosság miatt vettek őrizetbe egy 14 éves kisfiút Mexikóban

2023.03.17. 11:08
Nyolcrendbeli gyilkosság miatt vettek őrizetbe Mexikóban egy 14 éves fiút – közölte csütörtökön a szövetségi közbiztonsági minisztérium. Mexikóban nem ritkák a hasonló esetek.

A tájékoztatás szerint az El Chapito (Kis köpcös) néven ismert fiút Mexikóváros határában fogták el. A vádak szerint a fiatal egy motorról nyitott tüzet január 22-én egy családra Chimalhuacán elővárosban. A gyilkossággal összefüggésben egy férfit is letartóztattak, valamint egy banda hét másik tagját is, de őket kábítószer-bűnözéshez köthető vádakkal.

Az áldozatok a támadás idején állítólag egy születésnapi zsúrra gyűltek össze. A halottak mellett öt felnőtt és két gyerek is megsebesült. Az elkövető nevét nem tették közzé, csupán ragadványnevét. Az El Chapito egyértelmű utalás az El Chapo (Köpcös) néven ismert, bebörtönzött mexikói drogbáróra.

A gyilkosság indítékát egyelőre nem tették közzé, azonban a mexikói drogbandák gyakran keverednek emberrablásokba, bérgyilkosságokba, és követnek el merényleteket a területeiken drogot árusító riválisokkal szemben.

Mexikóban nem számít ritkaságnak, hogy gyerekek követnek el gyilkosságokat.

2010-ben katonák elfogtak egy El Ponchis ragadványnevű 14 éves fiút, aki azt állította, hogy egy kartell 11 évesen hurcolta el, és legalább négy lefejezésben vett részt.

A fiú, akit a hatóságok Edgar néven azonosítottak, azt állította újságíróknak nyilatkozva, hogy kábítószert adtak neki, és fenyegetéssel kényszerítették bűncselekmények elkövetésére.