Földrengés volt Tajvanon

2023.03.21. 08:04
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés rázta meg Tajvan keleti partjait kedden – közölte a sziget meteorológiai szolgálata.

Károkról egyelőre nem érkeztek információk. A főváros, Tajpej épületein érezni lehetett a rengést egy ideig. A földmozgás középpontja a meteorológiai szolgálat szerint a gyéren lakott Hualien megyében, mintegy 7,2 kilométeres mélységben volt.

Az MTI tájékoztatása szerint Tajvan tektonikus lemezek találkozása közelében fekszik, ezért nem ritka, hogy földrengés rázza meg.

Történt már hasonló

Tavaly szeptemberben még erősebb földrengés rázta meg Tajvan nagy részét, amely egy háromemeletes épületet döntött le, és négyszáz embert ideiglenesen csapdába ejtett Juliban.

Az akkori, 6,9-es erősségű rengés volt a legnagyobb a több mint 75 közül, amelyek a sziget délkeleti partvidékét rázták meg szeptember 18. és 19. között, miközben egy 6,4-es erősségű rengés rázta meg ugyanezt a területet.

A legtöbb kár 2022 őszén az epicentrumtól északra, az északi Tajtung megyében található Csisang városában keletkezett, viszonylag sekély, 6 kilométeres mélységben. Az őszi földrengésben egy férfi meghalt egy hualieni gyárban, amikor egy gép ráesett.