Videón, ahogy egy amerikai buldog marcangolja a rendőrlovat

2023.03.25. 09:46
Hajmeresztő jelenetek zajlottak a minap a kelet-londoni Victoria Parkban, amikor egy póráz nélkül sétáltatott amerikai bulldog megtámadott és véresre marcangolt egy szolgálatban lévő rendőrlovat. A jelenetről csaknem kétperces videót készített egy járókelő. Az ebet lefoglalták, és jelenleg azt fontolgatják, hogy elaltatják. A kutya gazdája perelni akarja a rendőrséget.

Létezik békésebb hely egy londoni parknál? Azt hinnénk, nem, kivéve persze, ha a felelőtlen gazda póráz nélkül sétáltatja a kutyáját, amely ráadásul nem egy tacskó vagy egy csivava, hanem egy meglehetősen félelmetes külsejű és természetű amerikai buldog. 

@lailaboll Watch at your own discretion #victoriapark #london ♬ original sound - Laila Bell

Ez történt a minap a kelet-londoni Victoria Parkban, ahol egy 24 éves fiatalember, Hakan Niyazi szabadon engedte XL Coco nevű szukakutyáját. Már ez sem szabályos, de az igazi probléma az volt, hogy a parkban éppen két lovas rendőr teljesített szolgálatot. A megzavarodott kutya nekitámadt az egyik járőrnek, és marcangolni kezdte a ló lábait és hasát, miközben a lovasa folyamatosan ordított a kutya gazdájára, hogy fogja meg az ebet. A férfi meg is próbálta, de nem sikerült neki, mert nem mert közel menni, attól tartva, hogy a ló megrúgja. Több mint egy percig zajlott a szürreális jelent, mire sikerült megfékezni a kutyát.

Nem értem, miért vadult meg a kutyám, amely különben szelíd, családszerető házi kedvenc. A kutya most találkozott életében először lóval, és megijedt tőle, ezért támadt neki. Én próbáltam megfékezni, de nem mertem közel kerülni a lóhoz, mert ha megrúg, akár bele is halhatok

– mondta a gazda.

Mint kiderült, a ló súlyos sérüléseket szenvedett, több öltéssel varrták össze a hasát és a lábait a kutyaharapások miatt. Jó hír azonban, hogy fel fog épülni, és valószínűleg vissza tud majd térni a szolgálatba. 

Az egyéves ebet, amelyet szabálytalanul, póráz nélkül sétáltatott a gazdája, lefoglalta a rendőrség, és egyelőre kennelben tartják, tanulmányozva a viselkedését. Nem kizárt, hogy a kutyát végül elaltatják, amit a gazdája sérelmez, és azzal fenyegetőzik, hogy beperli a hatóságot.  • Tippek
  • Hírek