Súlyosan megsebesített a fején egy fiatal lányt a vonaton őrjöngő baltás ámokfutó

2023.03.25. 10:55
A szemtanúk állítása szerint a Cottbus és Frankfurt között közlekedő regionális vonaton péntek délután történt támadás során egy 17 éves lányt súlyosan megsebesített a fején a baltával hadonászó férfi, közölte a német rendőrség szóvivője az rbb24 hírportállal.

A tinédzsert kórházba szállították. Az első hírek szerint az utas nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, tette hozzá a szóvivő, aki elárulta, hogy a rendőrséget 13 óra 20 perc körül értesítették az incidensről.

Egy 37 éves férfi a lengyel határhoz közeli Gubenben szállt fel a vonatra, majd a szemtanúk szerint több kocsin is keresztülrohant, és a többi utast is megfenyegette.

A rendőrségi szóvivő szerint a férfi ezután egy baltaszerű tárggyal megrongálta a vonat berendezését, és monitorokat tett tönkre. A baltaszerű tárggyal, amelyet a rendőrség nem írt le részletesen, ezután fejbe vágta a 17 éves női utast, és súlyosan megsebesítette.

Egyelőre nem ismert a támadó indítéka

A vonatot a gubeni állomáson megállították a szövetségi és állami rendőrök, akik letartóztatták a feltételezett támadót. A gyanúsítottal szemben alkalmazott alkohol- és egyéb kábítószertesztek negatívak voltak a rendőrség szóvivője szerint, aki a támadó indítékáról nem tudott pontos felvilágosítással szolgálni. A bűncselekmény feltételezett vallási vagy politikai indítékára egyelőre nincsenek utalások.