Macron csilingelő luxuskarórája miatt felháborodtak az emberek

GettyImages-1249268521
2023.03.25. 09:53
Emmanuel Macron francia elnök a kritikák kereszttüzébe került, miután a nyugdíjváltozásokról szóló tévéinterjúban kínosan lassan vette le csuklójáról méregdrága luxuskaróráját.

Mint ismert, Franciaország-szerte erőszakos tüntetések és sztrájkok robbantak ki, miután Emmanuel Macron parlamenti szavazás nélkül keresztülvitte a francia nyugdíjreformot.

Egy tévéinterjúban a francia államfő beszéd közben a kezét használta kifejezőeszközként, mielőtt mindkettőt az asztal alá rejtette. Amikor visszatette a kezét az asztalra, az óra már nem volt a kezén.

Kiderült az igazság

A francia vezető képviselői azt állították, hogy Emmanuel Macron azért vette le az órát, mert az „csilingelt az asztalon”.

A francia ellenzéki politikusok azonnal támadásba lendültek, mindegyikük elítélte Emmanuel Macront azért, hogy a luxuskarórájával babrált, miközben a minimálbérből élő állampolgárokról beszélt.

A közösségi médiában aktív kommentelők azt állították, hogy az óra akár 80 ezer eurót (70 500 font) is érhet, de az Elysée-palota közölte a francia médiával, hogy ez nem igaz.

A palota szerint Emmanuel Macron egy Bell and Ross BR V1–92 típusú órát viselt.

Az egyik órát a Bell and Ross honlapján 2600 dollárért árulják. A Google szerint Magyarországon akár kétmillió forintot is elkérhetnek egy ilyen karóráért.

A palota közleményben tudatta, hogy Emmanuel Macron több mint másfél éve rendszeresen viseli a Bell and Ross BR V1–92-t.

(Borítókép: Emanuel Macron 2023. március 24-én. Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / Getty Images)



  • Tippek
  • Hírek