Elsüllyedt egy csónak Tunézia partjainál, többen meghaltak

2023.03.26. 10:53
Bevándorlókkal teli csónak süllyedt el Tunéziánál. A helyi parti őrség szerint csak az utóbbi négy napban nagyjából 80 hajót tartóztattak fel, és több mint 3 ezer bevándorlót vettek őrizetbe. Az olasz kormány figyelmeztetett, robbanásszerűen nőhet a Tunéziából induló migránsok száma Európa felé.

Elsüllyedt egy újabb, afrikai illegális bevándorlókat szállító csónak vasárnap Tunézia partjainál, egy jogvédő szervezet szerint legalább 19 ember meghalt.

Az MTI közölte, a bevándorlók a tunéziai Szfáksz városból indultak útnak Olaszország felé. A Gazdasági és Szociális Jogok Tunéziai Fóruma (FTDES) közölte, a tunéziai parti őrségnek öt embert sikerült kimenteni a vízből.

AZ UTÓBBI NÉGY NAPBAN ÖT OLYAN CSÓNAK VESZETT A TENGERBE, AMELLYEL SZFÁKSZBÓL KELTEK ÚTRA. A BALESET NYOMÁN TÖBB MINT HATVAN EMBER ELTŰNT ÉS MINDÖSSZE KILENC HOLTTEST KERÜLT ELŐ.

A tunéziai parti őrség szerint nagyjából 80 hajót tartóztattak fel, és több mint 3 ezer bevándorlót vettek őrizetbe csak az utóbbi négy napban.

Az olasz kormány a héten arra figyelmeztetett, hogy robbanásszerűen emelkedhet a Tunéziából Európa felé útnak induló illegális bevándorlók száma.