18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Keresztény iskolánál lövöldöztek az Egyesült Államokban, több gyerek is meghalt

2023.03.27. 19:16
Legalább három gyermek meghalt a Tennessee állambeli Nashville-ben egy keresztény magán általános iskolában történt lövöldözésben. A fegyveres támadót lelőtte a rendőrség.

Az Independent szerint a lövöldözés helyi idő szerint hétfő reggel történt, az incidensnek több sérültje is van. A sérült gyermekek a kórházban haltak bele sérüléseikbe. A nashville-i rendőrség közlése szerint az elfogott lövöldöző már nincs életben.

A nashville-i Covenant School, ahol az incidens történt, egy keresztény magániskola, az iskola honlapja szerint az intézménynek körülbelül 200 diákja van. 

A Tennessee állambeli képviselőház demokrata frakciója közleményben közölte, hogy tagjai imádkoznak a lövöldözésben érintett gyerekekért és családokért.

Freddie O'Connell, Nashville polgármesterjelöltje azt mondta, hogy Nashville most „csatlakozott azokhoz a közösségekhez, amelyek iskolai lövöldözést éltek át”.

Az Education Week által összeállított adatok szerint ebben az évben eddig 12 olyan iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, amely halálos áldozatokat vagy sérülteket követelt.

Az MTI tudósítása szerint a lövöldöző egy fiatal nő volt, a helyi rendőrség vezető tisztségviselője pedig arról számolt be, hogy a három gyermek mellett három felnőtt is életét vesztette a történtekben.