Szlovákiában építhet stadiont egy Mészáros Lőrinc családjához közel álló cég

2023.03.28. 20:17
Mészáros Lőrinc családjához közel álló cég, valamint egy szlovák cég építheti meg a Komáromi Football Club új stadionját, miután a konzorcium adta a legolcsóbb ajánlatot. Az építkezés májusban kezdődhet meg, és várhatóan 15 hónapon keresztül tart.

Bár a hatalmas projektnek már 2021-ben vége kellett volna, hogy legyen, még csak most kezdődhet az építkezés. Az eredeti tervek szerint 11 millió eurós összeget szántak a beruházásra, de a legolcsóbb ajánlat is 8 millió euróval haladta meg ezt az összeget.

A szlovák másodosztályban harmadik helyen álló Komáromi Football Club új stadionjának megépítésére kiírt pályázatot a Skupina SK2 konzorcium nyerte meg, amelyet két cég alkot, az egyik a Delaty 9 Project. s.r.o. nevű cég, melynek vezetője Csémy Attila komáromi vállalkozó.

A konzorcium másik tagja pedig a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., mely egy felcsúti vállalat, tulajdonosa pedig Mészáros Lőrinc családja. A B.Á.L. rövidítés a három Mészáros testvér, Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc keresztnevének kezdőbetűiből áll. A céget 2015-ben alapították, vezérigazgatója Schmidt Zoltán.

A közbeszerzés legolcsóbb ajánlatával nyert a konzorcium, mivel a 19,6 millió eurós (7,5 milliárd forintos) ajánlat volt a legalacsonyabb. A többi szlovákiai cég 24-26 millió eurós ajánlatokat tett.

A Delaty stadionszékekkel, lelátórendszerekkel, sportprojektekkel, beléptetőrendszerekkel és LED-panelekkel foglalkozik. Magyarországon is részt vettek már több projektben, például ők készítették a felcsúti Pancho Aréna lelátószékeit, a Puskás Stadion lelátószékeinek egy részét és VIP-székeit, az MTK, az Újpest, a Vasas és a Videoton stadionját is. 

A komáromi stadion felújítása májusban kezdődhet, a kivitelezés 15 hónapig tart a klub közleménye szerint. A stadion 5500 fő befogadására lesz alkalmas. A futballpálya a tervek szerint fűthető lesz, a stadion új tetőszerkezetet, gyakorlópályákat, bemelegítőhelyiségeket, sajtószobát is kap – közölte a napunk.sk.

Kerestük a Fejér B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-t, hogy megtudjuk, hogyan tudtak ennyivel olcsóbb ajánlatot adni, mint szlovák vetélytársaik, de egyelőre nem érkezett válasz.  • Tippek
  • Árfolyam