Beomlott egy hindu szentély kútja, többen meghaltak

2023.03.30. 20:46
Összeomlott Indiában egy hindu szentély régi forráskútja fölé emelt épületrész csütörtökön, miközben számos hívő vett részt a szentélyben a Ráma isten tiszteletére tartott ünnepségen. A balesetben legalább 11 ember meghalt, a 18 sérültet kórházban ápolják – közölte a rendőrség.

Legkevesebb harmincöt ember zuhant a kútba, és borították be őket a törmelékek a közép-indiai Madhja Prades állam Indaur nevű városában található szentélyben, miután az építmény összeomlott – közölte Makrand Deoszkar rendőrfelügyelő.

A kút valószínűleg a hatalmas embertömeg súlya miatt szakadt be. Sivradzs Sohan, Madhja Prades állam főminisztere, egyben parlamenti képviselő vizsgálatot rendelt el a baleset ügyében.

Helyi sajtójelentések szerint a szentély vezetői évek óta nem használták a kutat, és a most összeomlott építménnyel fedték be.

Indiában gyakoriak az épületomlások a rossz építkezési technika és a szabályzatok figyelmen kívül hagyása miatt. 

2022 októberében egy százéves függőhíd omlott össze a nyugat-indiai Gudzsarát államban, ekkor több százan zuhantak a Makcsu folyóba, és legkevesebb 132 ember veszítette életét. Ez volt az elmúlt évtized egyik legsúlyosabb balesete Indiában.