Erős rengés rázta meg Oroszország keleti részét

2023.04.03. 09:41
Ez már a második földrengés a térségben az utóbbi egy hónapban. Egy videó megörökítette, ahogy egy irodában megremegnek a monitorok.

A Richter-skála szerinti 6,6-os erősségű földrengés volt az oroszországi Kamcsatka keleti partjainál – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC). A földrengést Petropavlovszk-Kamcsatszkij városában helyi idő szerint hétfőn 15.06 óra körül érezték.

A rengés 100 kilométeres mélységben történt.

Az Orosz Tudományos Akadémia geofizikai szolgálata szerint a földrengés 6,9-es erősségű volt, és a Kamcsatka-félsziget délkeleti partvidékén, az Avacha-öböl közelében történt – jelentette a Sputnik News.

A Twitteren megosztott videón az látszott, hogy egy irodában megremegtek a számítógépek képernyői, egy pohárból pedig kifolyt a víz.

Egy hónapon belül ez volt a második földrengés a Kamcsatka régióban, miután március 8-án egy 6,1-es erősségű földmozgás rázta meg a Kamcsatka-félsziget déli partvidékét.

A múlt havi földrengés három órán belül két utórengést is okozott.

Ebben a régióban található arányaiban a legtöbb működő vulkán, melyekből 19 az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

A régió földrengésekre is hajlamos, mivel a Csendes-óceánon található, Tűzgyűrű néven ismert, szeizmikusan aktív zóna északkeleti részén fekszik – írja az Independent.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport