Videón a pillanat, amikor felrobban a pokolgép a szentpétervári kávézóban

2023.04.03. 07:04

Erről az Interfax orosz hírügynökség számolt be. A gyanú szerint Trepova egy robbanószerkezettel ellátott dobozt vitt egy kávézóba, ahol Tatarszkij éppen beszédet tartott, mondta az ügyre rálátó rendőrségi forrás. Az első hírek szerint pokolgép robbant a helyszínen.

A Twitteren közzétett videón az látható, ahogy a különleges erők megrohamozták a blogger meggyilkolásával gyanúsított nő otthonát. A rohamrendőrök automata puskákkal hatoltak be a lakásba, a helyszínen az FSZB munkatársai is megjelentek.

Olyan fényképek is megjelentek a közösségi médiában, amelyeken az a fiatal nő látható, aki a feltételezések szerint becsempészte a robbanószerkezetet a kávézóba.

Kszenyija Szobcsak orosz újságíró Telegram-csatornája arról számolt be, hogy Darija Trepovát korábban egy háborúellenes tüntetésen vették őrizetbe.

Vladlen Tatarszkij április 2-án halt meg egy robbanás következtében a szentpétervári Street Foord Bar nevű kávézóban. A legfrissebb információk szerint 30 ember megsérült, közülük 24-et kórházba szállítottak. Az orosz Nyomozó Bizottság gyilkosság és közveszély okozása miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Alább a robbanás pillanata látható:

A robbanás hatására a kávézó homlokzati üvegezéséből 15 négyzetméternyi rész omlott be. A mentőszolgálat szerint egy robbanószerkezet lépett működésbe a létesítményben. Az orosz lap információi szerint a hatóereje több mint 200 gramm TNT-vel egyenértékű.