Súlyos vonatbaleset történt Hollandiában, már halálos áldozata is van

2023.04.04. 07:10

A tehervonatnak ütközött személyvonat első kocsija a sínekről letérve egy mezőre hajtott, a második kocsi az oldalára borult és tűz ütött ki benne – közölte az ANP hírügynökség hírét az MTI. 

A baleset a Hága és Amszterdam között fekvő Voorschoten falu közelében történt helyi idő szerint 3.30 körül. A mentőcsapatok a helyszínre érkeztek, több mentőautó állt készenlétben a sérültek elszállítására.

A BBC közölte, a baleset vizsgálatát végző holland biztonsági testület tisztviselői már a helyszínen vannak.

A holland vasúttársaság (NS) a Twitteren azt írta, a baleset miatt a Leiden és Hága egyes részei közötti járatok nem közlekednek.

Az AFP időközben arról számolt be, hogy már halálos áldozata is van a szerencsétlenségnek.

Görögországban is súlyos vonatbaleset volt egy hónapja

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy március 1-jén, szerdára virradóra két vonat ütközött össze Észak-Görögországban: az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat futott egymásba Lárisza előtt. 

A balesetben legalább 36-an meghaltak és körülbelül 85 ember megsérült.

Később kiderült, hogy a láriszai állomásfőnököt őrizetbe vették, és gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A kórházba kerültek közül 25 embernek súlyos volt a sérülése. A tömegbaleset miatt lemondott Kosztasz Karamanlisz görög közlekedési miniszter.

A történtek után a közlekedési ágazat dolgozói mellett több tízezren tüntettek Athén és Szaloniki utcáin, hogy megemlékezzenek az ország történetének legsúlyosabb vasúti szerencsétlenségéről, és követeljék a kormánytól a vasúti fejlesztéseket.