Véget ért a hajtóvadászat, az FBI lelőtte a korábbi kabinetfőnököt

2023.04.05. 15:50
Hétfőn az FBI lelőtte Roy McGrath sikkasztással vádolt korábbi kabinetfőnököt, akit az amerikai nyomozó szerv három hete keresett, miután a politikus nem jelent meg egyik tárgyalásán. A lövések körülményeit jelenleg is vizsgálják.

Meghalt az egyesült államokbeli Maryland kabinetfőnöke, Roy McGrath, miután összetűzésbe került az FBI-jal. A hírt a politikus ügyvédei is megerősítették.

A CNN tájékoztatása szerint az FBI korábban háromhetes hajtóvadászatot hirdetett Larry Hogan marylandi kormányzó egykori kabinetfőnöke ellen, ugyanis McGratht sikkasztással vádolták.

Az ügy 2020 nyarán kezdődött, amikor Roy McGrath a republikánus Hogan legfőbb tanácsadója volt. 

A vádak szerint a kabinetfőnök akkor több mint 276 000 dollárt lopott el Maryland államtól.

McGrath akkor ártatlannak vallotta magát, majd a bíróság óvadék ellenében szabadlábra helyezte.

Idén márciusban azonban elfogadóparancsot adtak ki ellene, ugyanis a politikus nem jelent meg az ügyével kapcsolatos tárgyalásán Baltimore-ban.

Az FBI arról tájékoztatott, hogy 

McGrath meghalt, miután lövöldözés történt közte és az FBI ügynökei között.

A CNN forrásai szerint az összetűzés egy Knoxville-közeli autópálya kijáratának közelében történt, miután a nyomozó szerv kapott egy fülest, mely szerint McGrath a környéken tartózkodik. Az FBI ügynökei követték McGrath járművét az autópályán, és igyekeztek megállítani.

Mint írták, egyelőre nem tudni, hogy McGrath miért és mennyi ideig tartózkodott Knoxville környékén.

A nyomozók most azon dolgoznak, hogy megállapítsák az FBI-ügynökök által leadott lövések körülményeit és azt, hogy a politikus hogyan halt meg.

A lövések következtében McGrath súlyos sérüléseket szenvedett, így azonnal kórházba szállították. Kedden azonban belehalt sérüléseibe egy tennesseei kórházban.

Joseph Murtha ügyész a CNN-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy McGrath soha nem vallotta magát bűnösnek.