18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Rátámadt egy vásárló a biztonsági őrre, repült is a parasztlengő

2023.04.13. 08:54
Biztonsági kamerák rögzítették az egyik Ohio állambeli Target bevásárlóközpontban, ahogy az egyre agresszívabban viselkedő vásárlót fejbe veri az üzlet biztonsági őre.

Az eset tavaly októberben történt, mikor a Karen Ivery nevű, 37 éves afroamerikai vásárló azt követelte a pénztárostól, hogy az üzlet fizesse ki a több mint ezer dollár értékű bevásárlását a rabszolgaság miatti „jóvátételként”. Ivery arra hivatkozott, hogy ez „jár neki”.

A pénztáros ezután odahívta az üzletvezetőt, aki azt mondta Iverynek, hogyha segélyt szeretne, hívja fel őket másnap. Erre – a jelentések és a biztonsági kamerás felvételek alapján – a vásárló agresszívan kezdett közeledni a boltvezető felé, aki feltett kézzel hátrált.

Ekkor lépett közbe a 28 éves biztonsági őr, aki felszólította a paprikás hangulatban lévő nőt, hogy nyugodjon meg. Ezzel azonban éppen ellenkező hatást ért el, ugyanis Ivery immáron őt vette célba, és kiabálva üldözni kezdte.

A férfi egészen a biztonsági irodáig hátrált, de a nő oda is követte. Mikor Ivery már egészen sarokba szorította az őrt,

az egy hirtelen mozdulattal, lendületből arcon csapta.

A nő ettől kiterült a földön, kézitáskájának tartalma pedig szétszóródott.

A biztonsági őr ezt követően hívta a rendőrséget, akiknek később azt mondta, hogy önvédelemből cselekedett.

A Daily Mail által idézett rendőrségi jelentés szerint:

Ivery nagyon ellenséges és offenzív volt az egész incidens során. A helyszínen lévő rendőrökkel is konfrontálódott, és nem akart magyarázatot adni cselekedeteire.

A helyszínre érkező rendőröknek Ivery azt mondta, hogy fizikai értelemben jól van, de nagyon-nagyon dühös.

A nőt végül letartóztatták fenyegetés és rendbontás miatt. Büntetésként egy nap elzárást és 110 dolláros bírságot kapott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport