Tizenhatan meghaltak egy lakóházban keletkezett tűzben Dubajban

2023.04.16. 13:09
Egy lakóházban keletkezett tűzvészben 16 ember meghalt, kilenc pedig megsérült szombaton az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Dubaj egyik szegényebb negyedében − jelentette vasárnap a helyi média.

A lángok a város régi részében, az al-Rasz negyedben csaptak fel, ahol sok külföldi munkavállaló él. A tűz az egyik épület negyedik emeletén keletkezett − közölte az MTI. 

A polgári védelemnek a sajtóban megjelent tájékoztatása szerint az előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy az épületben nem tartották be a biztonsági előírásokat. A közleményben nem írták meg az áldozatok nemzetiségét.

A főváros nevével azonos Dubaj az Egyesült Arab Emírségek hét emírségének egyike, lakossága mintegy 3,3 millió fő, amelynek közel 90 százaléka külföldi.

Az illetékes hatóságok alapos vizsgálatot folytatnak, hogy részletes jelentést készítsenek a baleset okairól

− derült ki a tájékoztatásból.

A városban korábban is voltak látványos tűzesetek, amelyek jelentős károkat, de kevés áldozatot követeltek. A hatóságok 2017-ben szigorúbb építési szabályokat vezettek be, hogy minimalizálják a tűzveszélyt, amelyet elsősorban az épületek külső burkolatához használt, erősen gyúlékony anyagoknak tulajdonítottak.