18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megverték, leszúrták, megfojtották, majd krokodilok elé vetették a brit tudósokat

2023.04.22. 08:57
Az ISIS szervezethez köthető férfiak halálra vertek egy brit botanikus nőt és férjét Dél-Afrikában. A párt leszúrták és megfojtották, végül krokodilok elé dobták a testüket. Az ügyészség nyomozásából kiderült, azért támadták meg a növényszakértőket, mert az iszlám vallás szerint hitetlen emberek voltak.

Rachel Saunders mikrobiológus és Rodney Saunders kertészmérnök évente ellátogatott a dél-afrikai vadonba, hogy ritka gladioli magvakat gyűjtsenek, amelyeket aztán a világ minden táján értékesítettek.

A gyűjtési folyamatot 2018. február 4-én a BBC Kertvilág című műsorának stábja is figyelemmel kísérte. A pár a forgatás után a Ngoye-erdő felé vette az irányt. Néhány nappal később azonban holtan találtak rájuk – írta a METRO.

A vizsgálatokból kiderült, ISIS-szimpatizáns férfiak „hitetlenségük miatt“ brutálisan meggyilkolták őket, majd hálózsákjukba csavarva a folyóba dobták a holttesteket.

A gyilkosság után az elkövetők elmenekültek az áldozatok kocsijával és hitelkártyájukkal, amelyről 37 ezer fontot, vagyis több mint 15 millió forintnyi összeget vettek fel helyi valutában.

Megcsonkított testek

A nő boncolását végző patológus pénteken a durbani legfelsőbb bíróság előtt arról beszélt, hogy Rachel testének boncolása élete egyik legdurvább munkája volt. 

A holttestről elmondta, olyan súlyosan megcsonkították, hogy először nem volt biztos abban, hogy férfi vagy női testet lát.

A nőt feldarabolták. A jobb karja és az egyik lába nem volt meg. Az ágyéka teljesen ki volt marcangolva, és nem volt mellszövete. Ezenkívül töréseket láttam a koponyán, a gerincen, a nyakon és a bordán is. Nem volt haja, és több szúrt sebet is kapott

– mondta az orvos.

Egy másik patológus korábban azt mondta a bíróságnak, hogy miután az áldozatokat a folyóba dobták, testükből krokodilok téptek ki darabokat, majd a partra sodródva a patkányok és kutyák is ezt tették.

A Tugela folyóban talált holttesteket hónapokkal az eset után azonosították, DNS-vizsgálatok segítségével.

Elfogták az elkövetőket

Az ügyészség közölte,

letartóztatták az ISIS-szimpatizáns elkövetőket, miután bizonyítékot találtak bűnösségükre. 

A nyomozók ugyanis a gyilkosság kitervelésére utaló üzeneteket találtak az elkövetők mobilján, amelyekben többek között azt írták, „megölik a káfirokat”, ami arabul nem hívőket jelent. Azt is írták, hogy van egy pár az erdőben, akikre „lehet egy jót vadászni".

Mindhárom vádlott tagadja az emberrablást, a gyilkosságot, a rablást és a lopást, így a tárgyalás folytatódik.