Rossz címre mentek ki az amerikai rendőrök, majd lelőttek egy kétgyermekes családapát

2023.04.23. 14:30
Az északnyugat-új-mexikói hatóságok pénteken közzétették a testkamerás felvételeket, amelyeken az látható, hogy rendőrök tüzet nyitottak, és megöltek egy háztulajdonost, miután rossz címre mentek ki egy családon belüli erőszakot jelentő hívásra.

Pénteken tették közzé a testkamerás felvételeket, amelyeken rendőrök tüzet nyitottak, és megöltek egy kétgyermekes édesapát, miután rossz címre kopogtattak be. 

A farmingtoni rendőrség által közzétett videón látható, amint a rendőrök megérkeznek a házhoz, majd a háztulajdonos egy fegyverrel felfegyverkezve kinyitja az ajtót. A rendőrök azonnal tüzet nyitnak rá, és lelövik. Az eset után egy nő sikoltozása hallatszik a házban, majd további lövések dördülnek el.

A hatóságok szerint a férfi felesége viszonozta a tüzet az ajtóból, ami arra késztette a rendőröket, hogy ismét tüzet nyissanak. 

A nő nem sérült meg, de a második lövéssorozat után sikoltozást és sírást lehetett hallani. A háztulajdonos lánya is hívta a diszpécserközpontot, és elmondta, hogy lövéseket hallott, és az apjának segítségre van szüksége.

Mint utólag kiderült, egy kétgyermekes édesapáról volt szó, aki két háztömbnyire lakott a valódi elkövetőtől.

Az eset kivizsgálása jelenleg is folyamatban van. A helyi seriff elmondta, sajnálatos tragédia történt, és amint rájönnek, hogyan hibázhattak, tájékoztatják a nyilvánosságot. Azt viszont tudni lehet, hogy három tisztet fizetett igazgatási szabadságra helyeztek a folyamatban lévő vizsgálat idejére – írja a CBS News.

Az Egyesült Államokban számos olyan eset volt az utóbbi időben, amelynél valamilyen tévedés miatt lőttek le ártatlan embereket.