Elfogták a németországi késelés gyanúsítottját

2023.04.23. 15:31
Vasárnap Duisburgban elfogták a németországi városban öt napja történt késes támadás feltételezett elkövetőjét – írja az MTI.

A támadás még kedden történt, egy duisburgi edzőteremben, és többen is súlyosan megsérültek. Az akció után hajtóvadászat indult, hogy kézre kerítsék a tettest.

Most a Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság jelentette, hogy 

egy 26 éves szíriai állampolgárt fogtak el gyanúsítottként.

A gyanúsítottat péntektől keresték egy térfigyelő kamera felvételei alapján, nyilvános körözéssel. Először a szomszédok ismerték fel a felvételen szombaton, és azonnal riasztották a rendőröket, akik röviddel éjfél után fogták el a férfit a lakásán. Az akciót egy terrorelhárító alakulat hajtotta végre.

A férfi lakásán lefoglaltak két kést, amelyek közül az elkövető valamelyiket a támadás végrehajtásához használhatta. A Bild című lap értesülése szerint

a férfi menedékkérőként érkezett Németországba.

Rendőrségi ügye eddig nem volt. 

Az edzőterem öltözőjében történt késelésben négy férfi sebesült meg. Az első sérült – egy 21 éves fiatalember – még mindig életveszélyes állapotban van. A támadó utána rárontott még két 24 éves és egy 31 éves férfira is, majd elmenekült. Vasárnapig egy sebesültet bocsátottak haza a kórházból.

A bűncselekmény kiváltó oka egyelőre ismeretlen. Az eddigi adatok szerint a támadó nem ismerte áldozatait – közölte a német sajtó. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport