18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szörnyű képsorok, terrortámadás Jeruzsálemben

2023.04.24. 18:37
Az Izrael által határolt Kelet-Jeruzsálem egyik lakója hétfőn öt gyalogost ütött el a városközpontban, mielőtt lelőtték. Benjámín Netanjáhú miniszterelnök „terrortámadásnak” nevezte az esetet.

A mentőszolgálat közölte, hogy a sérültek között volt egy 70 éves férfi és egy 30 éves nő, akiket súlyos állapotban szállítottak kórházba. A rendőrség szerint a sofőr, egy 30-as éveiben járó férfi a kelet-jeruzsálemi Beit Safafa palesztin negyed lakója volt.

Egy állampolgár, aki szemtanúja volt az incidensnek és a helyszín közelében tartózkodott, lelőtte és semlegesítette a terroristát

– írta közleményében a rendőrség, hozzátéve, hogy a sofőrt „a helyszínen halottnak nyilvánították”. Az esetről videó is készült, amelyet csak erős idegzetűeknek ajánlunk megtekintésre. Ide kattintva érheti el.

Az incidens a nyugat-jeruzsálemi Mahane Jehuda piac közelében történt, ahol általában nagy a nyüzsgés.

Az AFP két újságírója szerint a mentősök ezt követően egy hullazsákot pakoltak be egy mentőautóba.

Az incidens után Benjámín Netanjáhú azt mondta:

Néhány perccel ezelőtt, nem messze innen, újabb izraeli állampolgárok meggyilkolására tett kísérlet történt.

A miniszterelnök „terrortámadásnak” minősítette az esetet, miközben Izrael arra készült, hogy a héten ünnepli megalapításának 75. évfordulóját.

Az eset néhány órával azután történt, hogy az izraeli erők megöltek egy palesztin férfit a megszállt ciszjordániai Jerikó közelében egy rajtaütés során, amit a hadsereg „terrorellenes” műveletnek nevezett.

Izrael az 1967-es hatnapos háború óta tartja megszállva Ciszjordániát, amikor is elfoglalta Kelet-Jeruzsálemet. A jeruzsálemi incidenst megelőzően a konfliktusnak idén legalább 97 palesztin, 19 izraeli, egy ukrán és egy olasz áldozata volt – derül ki az AFP izraeli és palesztin hivatalos forrásokon alapuló számításából. Ezek a számok palesztin oldalon harcosokat és civileket, köztük kiskorúakat, izraeli oldalon pedig főként civileket, köztük kiskorúakat és az arab kisebbség három tagját jelentik.