Egy krokodilban találták meg az eltűnt halász holttestét

2023.05.03. 08:17
Horgászás közben tűnt el egy ausztrál férfi szombaton, holttestét egy krokodilban találták meg. A krokodilok gyakoriak Ausztrália trópusi északi részein, azonban a halálos kimenetelű támadások meglehetősen ritkák.

Négy nappal ezelőtt tűnt el egy ausztrál horgász, Kevin Darmodyt utoljára szombaton látták Kennedy’s Bendnél, ahol a sósvízi krokodilok élőhelyeként is ismert horgásztó található – írta a BBC.

A környéken többen is halásztak Darmodyval, azonban senki sem látta, hogy pontosan mi történt a horgásszal. Mint mondták, egy kiáltást hallottak, amelyet hangos csobbanás követett.

Odarohantam, ahonnan az ordítást hallottam, de Darmodynak nyoma veszett. Már csak a papucsát találtam meg a parton 

– mondta a horgász barátja, John Peiti az esetről.

A terület kétnapos átvizsgálása után

a rendőrség elaltatott két nagy krokodilt, amelyekben emberi maradványokat találtak.

A rendőrök a 4,1 és 2,8 méteres krokodilokat hétfőn lőtték le, mintegy 1,5 kilométerre attól a helytől, ahol az ausztrál férfit utoljára látták. Mint mondták, habár a holttestet hivatalosan még nem azonosították, ezzel lezártnak tekintik a kutatást.

A rendőrök csak az egyik hüllőben találtak emberi maradványokat, de a vadvédelmi tisztek úgy vélik, hogy a férfit mindkét állat megtámadta.

A krokodilok gyakoriak Ausztrália trópusi északi részein, azonban a halálos kimenetelű támadások meglehetősen ritkák. Darmody esete a 13. halálos kimenetelű támadás Queenslandben 1985 óta.