18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Késelés volt egy berlini iskolában, két kislány súlyosan megsebesült

2023.05.03. 18:58
A Bild információi szerint szerdán egy hét- és egy nyolcéves kislányt késeltek meg a neuköllni protestáns iskola udvarán. Az egyik gyermek életveszélyes, a másik súlyos sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A feltételezett elkövetőt letartóztatták. Egyelőre nem világos, hogyan történt pontosan a bűncselekmény, amely szerdán 15 óra körül történt – közölte a rendőrség szóvivője.

Az első információk szerint számos gyermek volt szemtanúja a bűncselekménynek. A Bild információi szerint egy felnőtt férfi követte el a támadást.

Az iskola hátsó bejáratát a rendőrség lezárta. A szülők a főbejárat előtt álltak és várták gyermekeiket, akik 17 óráig nem hagyhatták el az épületet.

Az elkövető a jelentések szerint a helyszínen várakozott, és hagyta, hogy a kiérkező rendőrök letartóztassák. Az első megállapítások szerint az elkövető mentálisan beteg, és nincs kapcsolatban az áldozatokkal. A rendőrség lefoglalta a férfi fegyverét.

Neukölln kerületi polgármestere, Martin Hikel megdöbbenésének és „mélységes aggodalmának” adott hangot a két diáklány elleni támadás után.

„Gondolataim a sérült gyerekekkel és azokkal vannak, akiknek szemtanúi voltak a történteknek” – írta a politikus a közösségi oldalán.