Halálos lövöldözés volt egy atlantai kórházban

2023.05.04. 06:19
Egészségügyi intézményben lövöldözött Georgia állam fővárosában, Atlantában egy férfi; egy ember meghalt, négyen megsérültek. A rendőrség elfogta a gyilkossággal gyanúsított személyt.

Szerdán a déli órákban egy egészségügyi intézmény 11. emeleti várójában nyitott tüzet a 24 éves férfi, aki lopott autóval menekült el a helyszínről. A járművet a hatóságok később megtalálták, de a gyanúsítottat csak órákkal később sikerült elfogni, miután egy civilruhás rendőr meglátta a várostól északra, Cobb megye külvárosi, üzleti negyedében. A Deion Pattersonként azonosított férfi, aki korábban az amerikai parti őrség állományában volt, nem tanúsított ellenállást, amikor elfogták – közölte a rendőrség az MTI beszámolója szerint.

A lövöldözés indítékát egyelőre nem közölték. Az esetről annyi derült ki, hogy a 24 éves férfi édesanyját kísérte az egészségügyi intézménybe, és az áldozat, valamint a sérültek is nők, a férfi édesanyja nincs közöttük.

Az amerikai járványügyi központ (CDC) közleménye szerint a halálos áldozat az egyik alkalmazottjuk volt. A 39 éves nőt, Amy St. Pierre-t a férje azonosította, aki egy helyi újságnak nyilatkozott. A lövöldözés további négy sérültjét, akik 25-71 évesek, a Grady Memorial kórházban ápolják, mindannyian súlyos állapotban vannak.

Az amerikai parti őrség közleménye szerint Patterson 2018 júliusától januárig szolgált náluk villanyszerelőként. Leszerelésének okát nem közölték. Andre Dickens, Atlanta polgármestere a lövöldözést elítélve arról beszélt, hogy az ilyen fegyveres erőszak már „országos járvánnyá” vált, ami az iskolákat, templomokat és az orvosok munkahelyét is potenciális gyilkos zónákká változtatja.