18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Iskolai mészárlás Pakisztánban: meghalt hét tanár

2023.05.04. 16:27 Módosítva: 2023.05.04. 16:47

A fegyveresek a tanári szobában támadtak rá a tanárokra a pakisztáni–afganisztáni határon fekvő Kurram kerület székhelyén, Paracsinarban.

Valamennyi áldozat síita muszlim volt. A tetteseknek sikerült elmenekülniük.

A rendőrség szerint bosszú állhatott a háttérben, mert néhány órával korábban ugyancsak fegyveres támadásban megöltek egy szunnita tanárt.

Az ügyben megkezdték a nyomozást.

Paracsinar egy kis pastu város Pesavartól nyugatra, az északnyugati tartomány egyetlen síita többségű városa, amelyben nem ritkák a merényletek.

Az iskolák elleni fegyveres támadások ritkák Pakisztánban, de 2016 decemberében ugyancsak az északnyugati országrészben, Pesavarban egy pokolgépes támadásban több mint 140 ember vesztette életét, többségük diák volt.

Belgrádban szerdán történt iskolai mészárlás

Ahogy korábban megírtuk, meghalt legkevesebb nyolc gyerek és egy biztonsági őr, miután egy hetedikes diák lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában szerda reggel. A támadásban több gyerek is megsérült.

Az egyik sérült diáklány állapota rendkívül súlyos, az orvosok az életéért küzdenek, miután nyakán és gerincén is lőtt sebeket találtak.

Az elkövető Kosta Kecmanovic, egy 13 éves diák, aki nem tudta megbocsátani a rossz osztályzatot. Hazament apja pisztolyaiért, majd az iskola előcsarnokában lövöldözni kezdett.

Veselin Milic belgrádi rendőrfőnök elmondta, hogy miután az iskola illetékesei arról számoltak be, hogy egy diák lövöldözni kezdett, a fiú maga kereste meg a rendőrséget, aki teljes nevén, Kosta Kecmanovicként mutatkozott be, és bevallotta, hogy több embert lelőtt. A tanulót a pszichiátriai osztályra helyezték át.

A fiúról úgy beszéltek, mint visszahúzódó, félénk srácról, akinek nem voltak barátai. A szomszédok szerint a családnak költöznie kell a történtek után.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport