Erős földrengés rázta meg Japánt

2023.05.05. 10:35
A magnitúdóskála szerinti 6,3-as földrengést jelentettek a Japán nyugati részén lévő Isikava prefektúrából pénteken, szökőárriadót nem rendeltek el.

A japán meteorológiai intézet azt közölte, a földmozgást a tengerszinttől mért tíz kilométeres mélységben észlelték. A szomszédos Niigata prefektúrából később egy másik, 4-es erősségű földrengést, az északkeleti Tohoku régióban pedig 3-as erősségű rengést észleltek.

Macuno Hirokazu kabinetfőtitkár bejelentette, hogy a kormány vészhelyzeti akciócsoportot állított fel, folyik a károk felmérése, egyúttal óvatosságra intette a térségben élőket esetleges további rengésekre utalva.

Sem az isikavai, sem pedig a szomszédos Niigatában található, üzemen kívüli atomerőműből nem jelentettek károkat – húzta alá. Az MTI beszámolója szerint a két atomerőművet a 2011-es fukusimai atomkatasztrófa után állították le.

Japán a csendes-óceáni tűzgyűrűnek nevezett, szeizmikusan aktív törésvonalláncolat mellett helyezkedik el, emiatt a szigetországban gyakoriak a földrengések. Legutóbb február végén rázta meg egy 6,1-es erősségű földrengés Japánt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport