Holttestet emeltek ki a Marosból

2023.05.05. 18:33
Egy férfi holttestét emelték ki a Marosból a folyó romániai szakaszán pénteken, ahol öt napja keresik a vasárnapi csónakbaleset négy eltűntjét. Az AradOn.ro portál beszámolója szerint a családtagok azonosították, hogy a balesetben eltűnt, 29 éves aradi fiatalemberről van szó.

A portál úgy tudja, a holttestet az eltűnteket a Perjámos (Periam) és Egres (Igris) között kereső mentőegység a baleset helyszínétől néhány kilométernyire, Sajtény (Seitin) térségében találta meg.

Az OpiniaTimisoarei.ro portál szerint az aradi fiatalember annak a – balesetet túlélő – 28 éves nőnek az élettársa volt, akinek a négyéves gyermeke életét vesztette a vasárnapi tragédiában.

A román mentőegységek továbbra is nagy erőkkel keresik a balesetben eltűnt 31 éves nagylaki férfit, illetve egy 7 és 11 éves nagylaki gyereket. A román hatóságok kérésére a magyar mentők a határ túloldalán, Nagylak és Makó között keresik az eltűnteket – tudatta a temesvári portál.

Az Arad megyei rendőrség kedden szabadon bocsátotta a felborult csónakot vezető, hétfőn őrizetbe vett 33 éves férfit, aki négy másik felnőttel és három gyerekkel együtt élve került ki a vízből.

A férfi szabadlábon védekezhet az ellene gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult bűnvádi eljárás során. A rendőrségi vizsgálat nyomán kiderült, hogy a gyanúsítottnak nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és ittas volt a baleset idején.

A csónakot nem íratták forgalomba, és többen ültek benne a megengedettnél. A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi vasárnap 20.40 óra körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába.

A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba – öt felnőtt és hat kiskorú –, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt – írja az MTI.