18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felakasztottak két embert istenkáromlás miatt Iránban

2023.05.08. 08:39
A két férfi több tucat vallásellenes online platformot működtetett, amelyeken az iszlám gyűlöletéről, a szentségek megsértéséről írtak.

Juszef Mehrádot és Szadrollah Fazeli Zarét a többi között istenkáromlás, az iszlám vallás, a próféta és más szentségek megsértése miatt végezték ki – jelentette hétfőn az igazságszolgáltatás hírportálja, a Mizan Online. Az internetes oldal arról nem számolt be, hogy az ítélet-végrehajtás mikor történt.

A két férfi több tucat vallásellenes online platformot működtetett, amelyeken az iszlám gyűlöletéről, a szentségek megsértéséről írtak, továbbá népszerűsítették az ateizmust, a szentségek megsértését – közölte a Mizan.

ENSZ-szakértők felszólították a többségi síita muzulmán Iránt, hogy hagyjon fel a vallási kisebbségek üldözésével és zaklatásával. Egyben rámutattak arra, hogy Irán politikája a másként gondolkodók vagy a vallási gyakorlatok, köztük a keresztény hittérítők és az ateisták ellen irányul.