Videón, ahogy felrobbantottak egy 450 méteres hidat Németországban

2023.05.08. 13:03
A németországi Rahmede-völgyben felrobbantottak egy 450 méteres autópályahidat. A viadukt megsemmisítése előre el volt tervezve, és a robbanás után alig néhány másodperc alatt leomlott az építmény.

Látványosságnak sem volt utolsó az, ami vasárnap az A45-ös autópályán lezajlott Németországban. A Rahmede-völgyben található, a 60-as években épült, 453 méter hosszú, 70 méter magas és 17 ezer tonnás hidat már 2021 decemberben lezárták amiatt, hogy váratlanul repedéseket, kisebb károkat fedeztek fel rajta, és ezek miatt nem tartották biztonságosnak.

Végül a híd felújítása helyett az a döntés született, hogy megsemmisítik, és építenek helyette egy újat.

Az előbbi már meg is történt, és videó is készült arról, hogy 150 kilogrammnyi robbanószer segítségével hogyan hajtották végre a detonációt. 

Ugyanez egy másik, közelebbi kameraállásból is megtekinthető:

A robbantás előtt a hídat mintegy 50 konténerrel kerítették el, hogy ne essen kár a közeli épületekben, ezenkívül az épületek ablakait további eszközökkel is védték. A híd maradványait várhatóan június 10-ére tudják majd eltakarítani,

az új híd pedig öt éven belül épülhet meg.

Az eset azt is példázza, hogy fontos időröl időre ellenőrizni, karbantartani a hasonló építményeket azért, hogy mindez megelőzhető legyen – foglalta össze a WION News.

  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport