18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

„Senkiházi rohadéknak” nevezte szomszédja, egy táskányi Pokémon-kártyával verte agyon

2023.05.10. 15:24
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy angliai férfit, aki egy táskányi Pokémon-kártyával verte agyon szomszédját, mert senkiházi rohadéknak nevezte.

A sheffieldi koronabíróság meghallgatásán életfogytiglani börtönre ítélték – amelyből 17 évet legalább le kell ülnie – a 31 éves Andrew Hague-ot, aki „kegyetlen és brutális” módon gyilkolta meg szomszédját, az 50 éves Simon Wilkinsont egy táskányi Pokémon-kártyával. Az egygyermekes családapa elleni erőszakos támadásnak több szomszéd is szemtanúja volt – írja a Daily Mail.

A két férfi vitába keveredett, Wilkinson pedig állítólag senkiházi rohadéknak nevezte a 31 éves férfit. Hague ezután a „gyere és harcolj, mint egy férfi” felkiáltással jelezte, hogy fizikai úton szeretné eldönteni a nézeteltérést, majd a táska tartalmával ütni kezdte Wilkinsont – állította az egyik szemtanú.

A szemtanúk elmondása szerint a férfi többször is „meglengette a táskát, mint egy krikettjátékos”, ezután pedig csak annyit láttak, hogy a családapa mozdulatlanul fekszik a földön. Hague ezt követően többször is megütötte, illetve megtaposta a férfit, majd elővett egy faütőt, amivel több ütést is mért áldozatára.

A mentők 8 és fél perc alatt kiértek ugyan a helyszínre, de a férfi életét már nem tudták megmenteni. A boncolás megállapította, hogy a többszöri súlyos ütésektől fej- és arcsérüléseket szenvedett Wilkinson, ezek okozták a halálát.