Többen megsérültek, miután robbanás történt egy németországi társasházban

2023-05-11T134614Z 1834287357 RC2DW0ALRAJW RTRMADP 3 GERMANY-BLA
2023.05.11. 15:34
A német rendőrség csütörtökön közölte, hogy egy társasházban történt robbanásban civilek, tűzoltók és rendőrök is megsérültek, utóbbiak éppen egy akciót hajtottak végre az épületben. A helyszínen állítólag lövéseket is lehetett hallani.

„Jelenleg nagyszabású művelet zajlik Ratingen-Westben. Ott egyelőre tisztázatlan okokból robbanás történt. Több ember megsérült, köztük rendőrök is” – közölte a hatóság a Twitter-oldalán.

Egy rendőrségi szóvivő a dpa német hírügynökségnek azt mondta, hogy a rendőrök azért sérültek meg, mert már az épületben voltak egy akció miatt. Elmondta, hogy a rendőröket eredetileg azért hívták az épülethez, hogy segítséget nyújtsanak egy feltehetően bajba jutott személynek.

A térségben tartózkodó újságírók és fotósok első jelentései szerint a rendőrség nagyszabású mozgósítást hajtott végre, több mentőhelikoptert és speciális csapatot küldtek ki a helyszínre.

A dpa a helyszínen tartózkodó tudósítóját idézte, aki szerint fegyveres rendőrök hatoltak be az épületbe, a háztetőkre pedig mesterlövészeket vezényeltek – írja a Deutsche Welle.

(Borítókép: rendőrök a robbanás helyszínén. Fotó: Benjamin Westhoff / Reuters)