Új vezérigazgató került a Twitter élére, ezt lehet tudni róla

2023.05.13. 06:35
Új vezérigazgatót nevezett ki a Twitter élére Elon Musk, a cég jelenlegi tulajdonosa és vezetője.

A milliárdos elmondta, hogy hat héten belül veszi át a Twitter vezetését Linda Yaccarino, aki az NBC Universal korábbi reklámügyi vezetője volt. Emellett ő felügyeli majd az üzleti műveleteket a pénzszerzéssel küzdő oldalon – számolt be róla a BBC.

Elon Musk már csütörtök este közölte Twitter-oldalán, hogy új vezérigazgatót talált a cég élére, amely nemrég az X Corp. nevet vette fel. Egyesek már akkor azt híresztelték, hogy Linda Yaccarinóra utalhatott. Azóta egy újabb Twitter-posztot tett közzé, amelyben megerősítette, hogy tényleg Yaccarino kerül a cég élére. 

BBC szerint Linda Yaccarino kinevezése ritka példája annak, hogy egy női vezető kerül egy nagy technológiai vállalat élére.

Minden, amit a Twitter új vezérigazgatójáról tudni lehet

Linda Yaccarino a Penn State egyetemen végzett, jelenleg New York mellett, Long Islanden él. Csaknem 15 évig dolgozott a Turner Entertainmentnél, mielőtt csatlakozott az Egyesült Államok és a világ egyik legnagyobb médiavállalatához, az NBC Universalhoz, amelyet most otthagy a Twitter kedvéért. 

A vállalatnál nagyjából 2000 ember munkáját felügyelte, emellett részt vett a cég streamingszolgáltatásának elindításában is.

Munkáját a nagy márkákkal való szoros együttműködés jellemezte, megtalálta a termékelhelyezési lehetőségeket, és meggyőzte a cégeket, hogy reklámozzanak a tévéműsorok mellett – még az olyan, felnőtteknek szóló műsorok mellett is, mint a Szex és New York.

Egy 2005-ös szakmai kiadványban is megjelent a profilja, ahol elfoglalt, dolgozó, házasságban élő édesanyaként mutatták be. Akkor egy 13 és egy 9 éves gyermeket nevelt, és azt mondta, hogy egyáltalán nincs hobbija. 

Yaccarino a reklámszakmában szerzett komoly tapasztalataival segítheti a Twittert, amelynek értéke Elon Musk felvásárlása óta meredeken visszaesett. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM