Többen meghaltak egy repülőszerencsétlenségben Horvátországban

2023.05.21. 15:19
Lezuhant egy holland jelzésű kisrepülőgép Horvátország északnyugati részén, a Dinári-hegység egyik hegyláncán, a balesetben három ember halt meg – közölte a karlovaci rendőrség.

Danko Petrin légvédelmi vizsgálatvezető elmondta: a repülőgép összeroncsolódott a földbe csapódás következtében, majd kigyulladt, és teljesen kiégett. A pilóta és a két utas a helyszínen életét vesztette.

Az eset még szombaton történt, de a nehéz terepviszonyok miatt a mentőegységek csak nehezen tudták megközelíteni a baleset helyszínét. Hivatalos információkat ezért csak vasárnap közöltek a hatóságok.

Még rejtély, hogy mi történhetett

Várjuk, hogy a légi forgalmi irányítás a rendelkezésünkre bocsássa a radaradatokat és a felvételeket a pilótával folytatott beszélgetésről” – hangsúlyozta. Csak ezután kaphatnak teljes képet arról, illetve választ arra a kérdésre, hogy mi és miért történt valójában.

Elutasította azokat a feltételezéseket, hogy a szerencsétlenséget a rossz időjárási körülmények okozták volna.

Petrin megerősítette, hogy egy holland jelzésű, Cirrus 20 típusú kisrepülőgépről van szó, amelyen a repülési terv szerint három holland állampolgár tartózkodott.

A boncolás választ ad majd mindhárom áldozat kilétére, haláluk pontos idejére és okára.