Tűz ütött ki egy dél-amerikai középiskolában, több gyerek meghalt

2023.05.22. 18:16
Tűz pusztított egy középiskolai kollégiumban vasárnap éjjel a Guyana középső részén fekvő Mahdiában, a katasztrófának számos halálos áldozata és sérültje van. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát.

Legalább húsz gyerek meghalt egy guyanai bányászvárosban, Mahdiában, miután tűz ütött ki egy helyi középiskolában.

A mentőalakulatok a főváros két nagy kórházában szervezték meg a sérült diákok ellátását, és gondoskodnak róla, hogy mindenki a lehető legjobb ellátásban részesüljön – írta a CNN.

„Ez egy súlyos katasztrófa. Szörnyű és fájdalmas” – hangsúlyozta Irfaan Ali, a dél-amerikai ország elnöke, aki személyesen várta a georgetowni repülőtéren a mentőalakulatokat.

A Georgetowntól délre fekvő Mahdiába magán- és katonai repülőgépekkel küldtek segítséget, mivel a térségben a heves esőzések miatt rendkívüli állapot van érvényben.

Natasha Singh-Lewis ellenzéki képviselő kifejezte együttérzését az áldozatok családjaival, és a tűz okának alapos kivizsgálására szólította fel a hatóságokat.

Fontos, hogy kiderüljön, mi okozta a tragédiát, hogy hasonló többé ne fordulhasson elő.

– mondta Singh-Lewis.

A 800 ezer lakosú ország egykor holland, majd brit gyarmat volt, 1966-ban nyerte el függetlenségét. Bár a szegény országok közé tartozik, a világ legnagyobb egy főre jutó olajkészletével rendelkezik, és annak kiaknázásától várja gazdasági fellendülését.

A szakértők szerint a Guyana-Suriname-medencében mintegy 15 milliárd hordónyi kőolaj található, számos földgázlelőhely mellett – írta az MTI.