18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Belehalt sérüléseibe a 95 éves asszony, aki ellen sokkolót használt egy rendőr

2023.05.24. 15:26
Egy ausztrál idősotthonban vesztette életét a 95 éves Clare Nowland, miután napok óta kritikus állapotban volt fejsérülései miatt. A sérüléseket akkor szerezte, mikor egy rendőr sokkolóval próbálta megállítani a késsel felé közelítő idős asszonyt.

A rendőröket múlt hét szerdán riasztották az idősotthonba egy késsel felfegyverkezett lakó miatt. A helyszínre érkező két rendőrtiszt a 95 éves Clare Nowlandet a szobájában találta, kezében a konyhából szerzett nagy méretű késsel.

Az idős asszony többszöri felszólításra sem dobta el a kést, majd felállt és megindult az egyik rendőr felé. A tiszt ekkor használta a a sokkolót a járókeretes dédnagymama megállítására, aki elesett és beverte a fejét – számolt be a CNN.

Nowlandet kritikus állapotban szállították kórházba. Itt érte a halál családja és szerettei körében szerdán, egy héttel az idősotthonban történt incidenst követően.

A sokkolót az idős hölgy ellen alkalmazó 33 éves rendőrt vád alá helyezték. Az új-dél-walesi (NSW) rendőrség tájékoztatása szerint ugyanis idősek és fogyatékkal élők ellen kizárólag rendkívüli helyzetben vethető be sokkoló.

Clare Nowland családja közleményt adott ki, melyben magánéletük tiszteletben tartását kérik, és megköszönik az emberek támogatását.