Joe Biden megölésére is felkészült a Fehér Háznál balesetet okozó sofőr

2023.05.24. 20:09
Kész volt megölni Joe Biden amerikai elnököt és „átvenni a hatalmat” – ezt mondta a rendőröknek az a férfi, aki helyi idő szerint hétfő este nekihajtott a Fehér Házzal szemben lévő biztonsági kordonoknak.

A balesetet okozó járművezető egy költöztetőcég teherautójával próbálta meg áttörni a Fehér Ház biztonsági kordonját Washingtonban. Az előre kitervelt akcióban senki nem sérült meg.

A 19 éves Missouri állambeli férfi azt mondta a hatóságoknak, hogy csodálja a nácikat – derül ki a kedden nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumokból – írja az NBC News.

A dokumentum szerint a sofőr este 9 óra 35 perc körül a Fehér Ház előtti járdára hajtott a járművel, és nekihajtott egy fémsorompónak a Fehér Ház szomszédságában.

A gyanúsított ezután hátramenetbe kapcsolta a teherautót, és másodszor is nekihajtott a sorompónak. A biztonságiak ezt követően léptek közbe. A fiatalember hátizsákjából egy horogkeresztes zászló került elő, amelyről a sofőr azt mondta, hogy az interneten vásárolta. „A náciknak nagy múltjuk van” – tette hozzá.

A vakmerő sofőr állítólag azt mondta a hatóságoknak, hogy hat hónapig tervezte a támadást, és a terveket egy „zöld könyvben” részletezte – áll a dokumentumban.

Mint kiderült, a férfi célja az volt, hogy bejusson a Fehér Házba, mivel a nemzet élére akart állni a hatalom átvételével. Amikor az ügynökök megkérdezték, mégis hogyan ragadná magához a hatalmat, kijelentette: ha kell, „megöli az elnököt, és ellátja azoknak az embereknek a baját, akik az útjába mernek állni”.

Az NBC News szerint a fiatal férfi ismerősei megrökönyödtek a hír hallatán, ők ugyanis békés természetűnek ismerték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport