Elvették egy 15 éves diák telefonját, cserébe felgyújtotta az egész kollégiumot

2023.05.24. 08:53
Egy kollégiumi nevelőnőn állt bosszút a guyanai középiskola 15 éves diákja, amikor felgyújtotta az épületet. A fiatal zokon vette, hogy büntetésből elvették telefonját, ugyanis viszonya volt egy idősebb férfival. A tűzesetben számos diák súlyosan megsérült és legalább húsz meghalt.

Korábban írtunk arról, hogy legalább húsz gyerek meghalt és kilenc súlyosan megsérült egy guyanai bányászvárosban, Mahdiában, miután tűz ütött ki egy helyi középiskolában május 21-én éjjel.

A CBS News információi szerint a guyanai nyomozók kiderítették, mi okozta a halálos tűzesetet.

Egy helyi tisztviselő közölte, 

az iskola kollégiumát szándékosan gyújtotta fel egy diáklány, mert így állt bosszút nevelőjén, aki elvette a telefonját.

A nevelőnő azért vette el a fiatal mobilját, mert a kamaszlánynak viszonya volt egy idősebb férfival. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség várhatóan nemi erőszak miatt emel vádat a férfi ellen, mert a lány még nem volt 16 éves.

A tűzeset áldozatai egy kivételével 12 és 18 év közötti lányok voltak, akik a térség távoli falvaiból érkeztek Mahdiába tanulni. Az egyik áldozat a nevelőnő ötéves fia volt.

A kórházba került kilenc ember közül sokak állapota kritikus.

A nyomozásban az Egyesült Államok is segített a guyanai kormánynak szakértői csoportok bevonásával.

A kollégiumi tűzeset az ország legsúlyosabb tűzvésze. Legutóbb 2016-ban történt hasonló tragédia, amikor 17 fogvatartott halt meg a Georgetown főbörtönben. Akkor a túlzsúfoltság miatt feldühödött rabok felgyújtották az 500 férőhelyes épületet.