Négy éve halt meg az apáca, de teste nem mutatja a bomlás jeleit

2023.05.26. 07:32
A Missouri állambeli kisváros, Gower váratlan zarándokhely lett, miután egy apáca exhumált holttestén – négy évvel a temetése után – nem találták a bomlás látható jeleit. Rengeteg ember jár most csodájára a holttestnek.

Emberek százai özönlöttek a Kansas City közelében fekvő városba, hogy megcsodálják Wilhelmina Lancaster nővér holttestét, amit sokan „Missouri csodájának” neveznek.

Lancaster 70 éves korában alapította meg a Mária, az Apostolok Királynője bencés nővéreket. A nővér 2019 májusában, 95 éves korában halt meg. Május 18-án a bencés apácák kiásták alapítónőjük koporsóját, hogy a kolostor kápolnájában lévő oltár alá helyezzék, ahogy az szokás náluk.

Azt várták a rend tagjai, hogy majd csak csontokat találnak, de nagyon meglepődtek, amikor exhumálták a holttestet. Amikor a nővérek teljesen kinyitották a koporsót, megdöbbenve fedezték fel Lancaster holttestét, amelyen szinte semmi jele nem volt a bomlásnak.

Az apácák elmondták, a koporsóba beesett föld elnyomta arcvonásait, de teljesen ép volt a teste, amely kissé nedvesnek hatott. Ezt követően az apácák ezután felemelték Lancaster testét, amely becsléseik szerint 90 kilót nyomott.

A római katolikus egyház az évszázadok során több száz esetet dokumentált romolhatatlan testekről. Úgy tartják, hogy a természetes bomlási folyamatoktól mentes, megőrzött test a szentség jele, de nem feltétlenül teszi az illetőt szentté. Az apácák azonban biztosak benne, hogy Isten keze van a dologban.

A hívő katolikusok pedig tömegesen utaztak Gowerbe, hogy megnézzék Wilhelmina nővér holttestét. James Johnston, a Kansas City-St. Joseph egyházmegye püspöke pedig közleményt adott ki a megmagyarázhatatlan goweri eseményekkel kapcsolatban – írja a New York Post.

Wilhelmina Lancaster nővér maradványainak állapota érthető módon széles körű érdeklődést váltott ki, és fontos kérdéseket vetett fel. Ugyanakkor fontos, hogy megvédjük Wilhelmina nővér földi maradványainak épségét, hogy lehetővé tegyük az alapos vizsgálatot

– jelentette ki.

Lancaster holtteste május 29-ig lesz kiállítva a goweri kápolnában, utána üvegvitrinbe helyezik védelemre.