18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halálos cápatámadás történt Új-Kaledóniában, ahol folyamatosan gyilkolják a cápákat

2023.05.28. 18:18
Újabb halálos kimenetelű cápatámadás történt a dél-csendes-óceáni Új-Kaledóniában: az állat május 28-án, vasárnap támadt rá egy víz alatt halászó férfira.

A férfi a francia tengerentúli terület északi csücskénél, az elzárt szigeten fekvő, Poum nevű település partjaitól 500 méternyire halászott, amikor a cápa megtámadta. Egy családtagja megpróbált segítséget nyújtani neki, de nem járt sikerrel – közölte a helyi csendőrség.

Új-Kaledóniában az év eleje óta ez a második halálos kimenetelű cápatámadás.

Februárban egy 59 éves ausztrál turista halt meg a felkapott nouméai Chateau-Royal strand közelében, ahol néhány héttel korábban egy fürdőző nőt sebesített meg súlyosan egy nagy méretű cápa.

A szokatlanul súlyos és a főváros szívében történő támadások miatt a helyi hatóságok drasztikus korlátozásokat vezettek be: gyakorlatilag betiltották a fürdőzést Noumeában, leszámítva egy védőhálóval ellátott, 200-szor 20 méteres területet.

A természetvédő szervezetek, közöttük a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) által bírált cápavadászatot azóta minden hónapban megtartják. Február eleje óta 82 állatot öltek meg.