18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A nyílt utcán öltek meg egy 16 éves lányt Indiában

2023.05.31. 21:31

Egy 16 éves lányt úgy szúrtak le és vertek agyon egy utcában Delhiben, hogy a gyalogosok mellette mentek el. Az újabb támadás felháborodást váltott ki az országban − írta meg a The Guardian

Az esetről készült felvételeken látható, hogy a tinédzsert nyilvánosan szólította le egy férfi − a rendőrség szerint a 20 éves Sahil Khan −, aki több mint 30-szor megszúrta, majd egy betonlappal kezdte ütlegelni.

Az incidensnek több járókelő is szemtanúja volt, és bár az egyik férfi megpróbált közbelépni, de a támadó erőszakosan visszaverte. Ezután semmi mást nem tett, hogy megállítsa. Senki sem hívta a rendőrséget, és a gyilkosság után a nő holtteste érintetlenül hevert a sikátorban, amíg egy rendőrségi informátor harminc perccel később észre nem vette.

A rendőrség szerint Khannak kapcsolata volt a lánnyal, és elhatározta, hogy megöli, miután az véget akart vetni annak. Állítólag egy két héttel korábban vásárolt kést használt, és követte a lányt a piacról a sötét sikátorba, ahol megtámadta.

Egyre nagyobb a nők elleni erőszak problémája az országban 

A támadás felháborodást váltott ki aktivisták és politikusok körében, akik azt követelték, hogy tegyenek többet a nők védelmében a fővárosban. Delhi első minisztere, Arvind Kejriwal a Twitteren közölte:

Egy kiskorú lányt brutálisan meggyilkoltak a nyílt utcán Delhiben. Ez nagyon szomorú és sajnálatos. A bűnözők teljesen felbátorodtak, és a rendőrségtől sem félnek.

Swati Maliwal, a Delh városánaki Női Bizottságának munkatársa szerint a főváros „rendkívül veszélyessé” vált a lányok és nők számára.

Nagyon sokan voltak jelen, amikor a gyilkosság történt, de senki sem segített. Lehet, hogy még ha csak kiabáltak volna, akkor is túlélhette volna

− mondta Maliwal.

Az eset ismét felvetette a nők biztonságának kérdését Indiában, különösen a párkapcsolati erőszak esetében. Novemberben hasonló felháborodást váltott ki, hogy egy 28 éves férfit azzal vádoltak, hogy barátnőjét megölte majd feldarabolta. 

Az országos statisztikák szerint a nők elleni erőszak problémája nem csökken India mélyen patriarchális társadalmában. Delhi a nők számára legveszélyesebb városnak számít Indiában, és 2020 és 2021 között a Nemzeti Bűnügyi Nyilvántartó Iroda szerint 40 százalékkal nőtt a nők elleni bűncselekmények száma.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.